Kore Savaşı’ndan 65 yıl sonra cüzdanı geldi!

Bir Amerikan askerinin 1953’te biten Kore Savaşı’ndan dönerken kaybettiği cüzdanı, Fransa'da bulundu. Sahibinin kızına Facebook'dan ulaşıldığında cüzdan teslim edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1983’te ölen Amerikalı Robert McCusker’ın kızı Sharon Moore, temmuzda Fransa’da yaşayan Patrick Caubet’den Facebook’ta arkadaşlık isteği aldı. ABD’nin New Hampshire eyaletinde yaşayan Moore, tanımadığı bu kişinin isteğini reddetti.

Ancak Caubet Facebook’tan yeni bir mesaj göndererek, kayıp bir cüzdanın sahibini aradığını söyledi ve bazı siyah beyaz fotoğraflar gönderdi. Fotoğraflardakilerden biri Sharon’un annesi, biri de halasıydı. McCusker’ın sosyal sigorta kartı ve Massachusetts’ten aldığı ehliyeti de cüzdandaydı.

Sharon Moore, “Babamın ehliyetini ve annemin fotoğrafını görünce gözlerime inanamadım” dedi. Kahverengi deri cüzdan, Paris’in güneybatısındaki Chatellerault kentinde, bir binanın bodrum katında, inşaat artıklarının arasında bulundu. Ehliyetinin yanında onbaşı McCusker’ın 1950 tarihli kumanya izni ve diğer askeri belgeleri de vardı.

Cüzdanın nasıl Fransa’da ortaya çıktığı bilinmiyor. Ancak Caubet, satın aldığı binanın bir zamanlar kulüp olarak kullanıldığını duyduğunu, Amerikan askerlerinin burada kalmış olabileceğini söyledi. (BBC Türkçe)

Etiketler ABD Fransa cüzdan