4 metrelik Erdoğan heykeli bir Alman kentini karıştırdı!

Almanya'nın Wiesbaden kentinde bu yıl 'Bad News' (Kötü Haber) sloganıyla düzenlenen bienalde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dört metre yüksekliğinde bir heykeli dikildi. 'Alman Birliği' isimli meydandaki heykel tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da Wiesbaden Bienali'nin kültürel etkinlikleri çerçevesinde Wiesbaden kentinin ortasına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın heykeli dikildi. Pazartesi akşamı 'Alman Birliği' isimli meydandan geçenler polis merkezine 1 metre mesafede altından devasa Erdoğan heykeliyle karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadı.

Sputnik'in aktardığına göre, Almanya'nın Wiesbaden kenti dün akşam ortaya çıkıveren 4 metre yüksekliğindeki Erdoğan heykeli yüzünden karıştı. Bu yıl 'Bad News' (Kötü Haber) sloganını kullanan Wiesbaden Bienali kapsamında kentin merkezindeki 'Alman Birliği' isimli meydana dikilen heykel, açılır açılmaz ilgi odağı oldu.

'KÖTÜ BİR ŞAKA OLSA GEREK'

Heykelden haberdar olanlar meydana koşup fotoğraf ve video çekerek sosyal medyada paylaştı. Sosyal medyada duruma anlam verememekten öfkeye varan tepkiler gösterildi. Facebook'ta ''Bu sanat mıdır, kaldırılamaz mı'', ''Kötü bir şaka olsa gerek'', ''Kesinlikle bir sahtekarlık olmalı! Böyle bir şeye izin verildiğini tasavvur edemiyorum'' gibi yorumlar yapıldı.

POLİSLER 'ŞAŞKIN'

Polis de vatandaş kadar şaşkındı. Videolardan birinde, heykelin etrafında toplaşıp hayretle Erdoğan'a bakan polis memurları görüldü. Polis sözcüsü ise ''Tüm Wiesbaden halkı gibi biz de şaşkınız. Ama polisin bakış açısından dün gece meydanda herhangi bir sorun yaşanmadı'' açıklamasını yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI İNCELEME YAPTI

Wiesbaden Belediye Başkanı Sven Gerich de güne Facebook'tan ''Meydana gitmek için yola çıktım. Yakından incelemek istiyorum'' duyurusuyla başladı. Belediye yetkililerinden böyle bir şey için izin alınıp alınmadığının araştırılmasını istediğini belirten Gerich, toplantı düzenleyip konuyu görüşeceklerinin altını çizdi.

Erdoğan'ın destekçileri heykelle çektikleri görüntüleri sosyal medyada coşkulu mesajlarla paylaşırken, Wiesbadener Kurier gazetesine konuşan bir Türkiyeli ise bu sanat eylemine bir anlam veremediğini dile getirdi. Chemnitz kentinde sokak şenlikleri sonrasında yabancılarla tartışan bir Almanın öldürülmesi üzerine pazartesi aşırı sağcıların protesto gösterisi düzenlediğine ve yaralananlar olduğuna dikkat çeken Türkiyeli kişi, ''Tam da böyle bir zamanda böyle bir performansla ortaya çıkılmasını anlayamıyorum'' dedi. Suriyeli bir sığınmacının da heykele karşı ''Bu adam yüzünden benim ailem öldü'' diye bağırdığını belirterek kentteki hava daha fazla zehirlenmeden heykelin kaldırılması gerektiğini savundu.

BİENALDEN HENÜZ AÇIKLAMA YOK

Bienal organizasyonu çok sayıda soruya rağmen henüz duruma açıklık getirmedi. Heykelin akşam saatlerinde tahrip edildiğine üzerine yazılar yazıldığına dair bir görüntüler paylaşıldı. (Kaynak: Sputnik)