Trump: ABD-Meksika anlaşması yürürlüğe girecek

ABD ve Meksika, yeni ticaret anlaşması yaptıklarını açıkladı. ABD Başkanı Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı yürürlükten kaldıracağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'ya yapılan ticaret görüşmelerinde anlaşma sağlandığını açıkladı. Trump, anlaşmanın adının "ABD-Meksika Ticaret Anlaşması" olacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi. ABD, Meksika ve Kanada'nın üyesi olduğu Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) kaldıracağını söyleyen Trump, "Şu an yürürlükte olan anlaşmayı (NAFTA) kaldıracağım ve ABD-Meksika anlaşması yürürlüğe girecek" dedi.

Kanada'yla da müzakerelere başlayacaklarını kaydeden Trump, Kanada'nın ABD'nin süt ürünlerine yüzde 300'e gümrük vergisi uyguladığını hatırlattı. Trump, "En kolayı Kanada'nın otomobillerine gümrük tarifesi uygularız ama önce onlara bir şans vereceğiz." dedi.

Basın toplantısı sırasında Trump'ın telefonla görüştüğü Meksika Devlet Başkanı Nieto "Umarım Kanada da yeni anlaşmanın bir parçası olabilir" dedi.