Meksika’da kaybolan ikinci katip bulundu

Meksiko Büyükelçiliği çalışanı Nurbanu Şentürk'ten 17 Temmuz tarihinden itibaren haber alınamıyordu. Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada Şentürk'ün bulunduğu ve sağlığının iyi olduğu bilgisi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika’nın başkenti Meksiko’daki Türkiye Büyükelçiliği’nde ikinci katip olarak görev yapan ve 2 Temmuz’dan beri işe gitmediği kaydedilen 29 yaşındaki Nurbanu Şentürk’ün bulunduğu ve iyi olduğu öğrenildi.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberine göre, Meksiko Büyükelçiliği’ndeki işine bir süredir gitmediği tespit edilen Şentürk'ün kendi isteğiyle bulunduğu yeri Büyükelçilik yetkililerine iletmediği öğrenildi. Meksika güvenlik makamlarında beraber yürüttükleri araştırmada Türk diplomatik kaynaklar, Şentürk'ün sağlığıyla ilgili endişe edilecek bir durumun olmadığı, Şentürk’ün Kurban Bayramı’nda Türkiye’ye gelerek ailesine kavuşturulması için girişimlerin sürdüğü bilgisini paylaştı. Kadın diplomatın, bu süre içinde annesi ile WhatsApp üzerinden mesajlaştığı da kaydedildi.

DIŞİŞLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri kaynakları, “Personelin kendisi ile hem Meksika Büyükelçiliğimiz, hem de Bakanlığımızın temas çabaları sürmüştür. Memurumuzun ailesi ile teması olmuştur. Adı geçenin kişisel güvenliği açısından Meksika resmi makamlarına durum hakkında bilgi verilmiştir. Gelişmelerden ailesi düzenli şekilde bilgilendirilmektedir” açıklamasını yaptı. Kısa süre önce kendisinden haber alınan diplomatın bazı ruhsal sorunlarının olduğu iddia edilmişti. Yetkililer ise bu konuda herhangi bir değerlendirme yapmadı. (Kaynak)