ABD'de Trump'a tepki: Türkiye'den sonra Uranüs mü var?

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ilgili son tweet'inin ardından muhalif Amerikalıların tepkileriyle karşılaştı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Trump'ın Türkiye'ye yönelik tavrını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye hakkındaki son tweet'ine çok sayıda ABD'liden tepki geldi. ABD'li Twitter kullanıcıları, Trump'ı diplomasiden anlamamakla ve Türkiye'nin önemini kavramamakla eleştirdi.

Trump son tweet'inde şu ifadeleri kullandı: "Türkiye uzun yıllar boyu ABD'den faydalandı. Şu an harika Hıristiyan pastörümüzü rehin tutuyorlar; şimdi artık ondan, ülkemizi harika bir vatansever rehine olarak temsil etmesini istemek durumundayım. Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz ama Türkiye konusunda kesintiye gideceğiz!"

Bazı tepkiler şöyle:

'BUGÜN TÜRKİYE, YARIN URANÜS'

"Bugün Türkiye, yarın Meksika, pazar günü Uranüs. Dur artık. Neden söz ettiğine dair en ufak bir fikrin yok"

'BİZ OLSAK BIRAKMAZDIK'

"Kes sesini... Türkiye harika insanları olan fantastik bir ülke. Eğer birisi birisinden faydalandıysa, bu her zamanki gibi ABD'dir. Biz, sadece bir başka ülkenin başkanı ve başkan yardımcısı istedi diye terör suçlamasından tutulan birisini serbest bırakır mıydık? Hayır bırakmazdık."

'NEDEN ŞİMDİ?'

"Bu, neredeyse iki yıldır hapiste olan pastör değil mi? Bu gecikmiş tepkinin sebebi ne Donald?"

'ERDOĞAN VE TRUMP SATRANÇ OYNUYOR'

"Görünüşe göre hem Trump hem Erdoğan bir adamın hayatıyla satranç oynuyor."

'VERGİLER BİZE ZARAR VERECEK'

"Vergiler onlara değil bize zarar verecek. Anlayamadığın bir gücü kullanmadan önce 10 dakika araştırma yapsaydın iyi olurdu. Son birkaç aydaki davranışların yüzünden en sadık destekçilerinin bile kafası karıştı, ki onlar, senin Tanrı'yı temsil ettiğini düşünüyorlar."

'SENİ VERELİM BRUNSON'I ALALIM"

"Haydi onu seninle takas edelim."

'AMERİKAN PASAPORTUNA GÜVENMEYİN'

"Bu kadar endişeliysen diğer Amerikalıların davalarına bak. Yabancı toprakları ziyaret ettiğimizde yerel yasalara uymamız gerekir. Amerikan pasaport kimseye serbestlik tanımaz." (Dış Haberler)

Trump'tan yeni tweet: Brunson artık bir rehine, Türkiye'ye hiçbir şey ödemeyeceğizTrump'tan yeni tweet: Brunson artık bir rehine, Türkiye'ye hiçbir şey ödemeyeceğiz