Mahkemeden 'çöpçatanlık' kararı: Parayla mutluluk olur

Yanlış beyanda bulunan çöpçatanlık sitesi 47 yaşındaki Tereza Burki'ye 13 bin sterlin ödedi. Yargıç "Parayla mutluluk olmaz diyen nereden alışveriş yapacağını bilmiyordur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere merkezli çöpçatanlık şirketi 'Seventy Thirty', bir iş kadınının 'lüks' standartta erkek arkadaş talebini 'karşılamayı taaahüt etme'nin bedelini 13 bin 100 sterlin tazminatla ödedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Londra'nın Chelsea semtinde boşanmasının ardından üç çocuğuyla birlikte yaşayan 47 yaşındaki Tereza Burki, 2013 yılında yeni bir partner arayışıyla yöneldiği 'Seventy Thirty' isimli çöpçatanlık şirketine, 'dolandırıcılık ve yanlış beyan' suçlamasından dava açtı. Kadının taleplerine uygun erkek bulmanın zor olmasına rağmen şirketin, ''Bizim erkek üyelerimiz arasında onlardan çok var, size muhakkak bir tane buluruz'' diyerek müşteriyi yanlış yönlendirdiğine hükmeden Yüksek Mahkeme, Seventy Thirty'nin tazminat ödemesine karar verdi.

Yargıç Richard Parkes QC, "Parayla mutluluk olmaz diyen nereden alışveriş yapacağını bilmiyordur. Bu davada da romantik mutluluk arayan bir kadın, yanlış yerde alışveriş yapması için kendisini kandırdıklarını söylüyor. Büyük para ödediği çöpçatanlık şirketini bol bol vaatte bulunup hiçbir mal üretememekle suçluyor'' diyerek kararı duyurdu. Şirketin 'müşteriyi yanlış yönlendirdiğini' belirten yargıç, zaten toplam etkin erkek üye sayısının 100 olduğunu kaydetti. Hayal gücü ne kadar geniş olursa olsun buna 'doyurucu sayı' denilemeyeceğini dile getiren yargıç, hele Tereza Burki'nin kriterlerine uyumlu olanlara indirgendiğinde bu sayının çok çok küçülmesi gerekeceğini vurgulayarak, "Burki, faal üyelerin gerçek sayısını bilseydi, Seventy Thirty'ye katılmazdı, ama yanlış beyanla kandırılarak sözleşme imzalamaya ikna edildi, oysa müdürün o sırada müşteride tümüyle yanlış bir izlenim oluşturduğunu bilmesi gerekirdi" dedi.

ŞİRKET DE DAVA AÇTI

Çöpçatanlık şirketi de Burki'nin yazdığı iki online yorum yazısı üzerinden kadına 'karalama' ve 'kötü niyetle yanlış beyanda bulunarak maddi zarara yol açma' davası açtı. Yargıç, Burki'ye 12.600 sterlinlik geri ödeme ve çektiği sıkıntıdan ötürü 500 sterlinlik tazminat ödenmesine, buna karşılık şirkete de karalama yüzünden 5 bin sterlin ödenmesine hükmetti.