Corbyn ve Netanyahu Twitter'da kavga ediyor!

Netanyahu ile Corbyn Twitter üzerinden birbirlerine kınama mesajları gönderiyor. Netanyahu, Corbyn'in İsrail'i Nazi ile karşılaştıran söylemlerini eleştirirken Corbyn de İsrail'in Filistin politikalarını hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn arasındaki gerginlik Twitter üzerinden devam ediyor. Netanyahu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında İsrail'i Nazilerle karşılaştıran Corbyn'in açıkça kınanması gerektiği ifadelerine yer verdi.

Euronews'ın haberine göre, olay, Netanyahu'nun Corbyn'i 2014 senesinde Münih'te meydana gelen terör saldırısının arkasındaki saldırganları onurlandıran bir törene katıldığı için eleştirmesiyle başladı. İşçi Partili lider ise suçlamaların yanlış olduğunu söyleyerek, "Asıl kınanması gereken mart ayından beri Gazze'de çocuklar da dahil olmak üzere 160'tan fazla Filistinliyi öldüren İsrail güçleridir" paylaşımında bulundu.

Corbyn bir röportajı sırasında söz konusu törene herhangi bir terörist saldırıda ölenlerin nasıl anıldığını görmek için katıldığını, şiddet döngüsüyle barışa devam edilemeyeceğini ve barışı sürdürmenin tek yolunun diyalog olduğunu söyledi. Sosyalist kampanyaları ile tanınan Jeremy Corbyn'in Filistinlileri desteklediği biliniyor. Partisi ise bir süredir anti-semitizm eleştirilerine maruz kalıyor.