Trump yeni ordu istiyor: Uzay Kuvvetleri!

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Uzay Kuvvetleri' projesi için ilk kez bir tarih telaffuz edildi. Başkan Yardımcısı Mike Pence, bu gücün 2020'de kurulacağını söyledi. Demokratlar,"Çılgın fikirlerden vazgeçirilemeyen bir lidere sahip olmak tehlikeli" tepkisini gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan ordusu dahilinde bir 'Uzay Kuvvetleri' birimi kurma planı 'ciddiye biniyor'. Başkan Yardımcısı Mike Pence dün Pentagon'da yaptığı konuşmada 'Uzay Kuvvetleri'nin Amerikan ordusunun altıncı kolu olarak 2020'ye kadar kurulması hedefini açıkladı. Pence bu yeni biri, "Vakti gelmiş bir fikir" diye niteledi.

Pence, "ABD Dünya'da olduğu gibi, uzayda da her zaman barış arayışında olacak. Fakat tarih şunu gösteriyor ki barış sadece güç yoluyla gelir ve ABD Uzay Kuvvetleri, önümüzdeki yıllarda uzaydaki o güç olacak" dedi.

KONGRE ONAYI ZOR GÖRÜLÜYOR

Trump'ın 2020 başkanlık seçimlerinde bir Uzay Kuvvetleri kurulması vaadi yeni değil. Ancak Pence'in bu birimin 2020'ye kadar kurulacağını açıklamasıyla, bu girişim için ilk kez bir tarih telaffuz edilmiş oldu. Öte yandan, Demokratlar nezdinde pek destek görmeyen bu vaat için Kongre'den onay alınması zor görülüyor; Hava Kuvvetleri'nin bu alanda zaten çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekiliyor.

DEMOKRATLAR TEPKİLİ

Demokrat Senatör Brian Schatz Uzay Kuvvetleri için 'aptalca bir fikir' deyip, "Uzay Kuvvetleri gerçekleşmeyecek olsa bile, çılgın fikirlerden vazgeçirilemeyen bir lidere sahip olmak tehlikeli" ifadelerini kullandı. Bir Demokrat Senatör Bill Nelson da, "Belki de hükümet uzayı militarize etmeye milyarlar harcamaya başlamadan önce sağlık güvencesini garanti almalı" tepkisini gösterdi. (Dış Haberler)