IQ'su Einstein'den daha yüksek!

IQ testinde Einstein'dan daha zeki çıkan üç yaşındaki Ophelia Morgan-Dew, tüm İngiltere'yi şaşırttı. Ophelia Morgan-Dew testten 171 puan aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İngiltere'de üç yaşındaki Ophelia Morgan-Dew IQ testinde 171 puan alarak ünlü fizikçi Albert Einstein'ı geçmeyi başardı. Daha ilk kelimesini sekiz aylıkken ve ardından numaraları, renkleri ve alfabeyi de hızlı şekilde öğrenen Ophelia'nın annesi Natalie Morgan-Dew, kızını IQ testine götürdü. Ophelia, testte İzafiyet Kuramı'nı bulan, 160 IQ'ya sahip ünlü fizikçi Albert Einstein'ı geçmeyi başardı.

Habertürk'ün haberine göre üstün zekalılar topluluğu olarak bilinen Mensa'nın en genç üyesi olan Ophelia için, onun yaşındaki bir çocuktan iki kat daha fazla entelektüel kapasiteye sahip olduğu söylendi. Kızıyla gurur duyan anne Natalie, kızının anne ve babasıyla kitap okumaktan hoşlandığından söz etti. Ophelia'nın 1 yaşından önceki anılarını hatırladığını da belirtti.

MENSA NEDİR?

Mensa en büyük, en eski ve en çok bilinen yüksek IQ topluluğudur. Kâr amacı gütmeyen bu topluluk, kabul edilen IQ testlerinde bulundukları toplumun yüzde 98'inden daha yüksek puan alan her bireye açıktır. Topluluğa girmenin başka hiçbir şartı yoktur. Mensa, 1946 yılında Birleşik Krallık'ta bir hukukçu olan Roland Berril'le bir bilim insanı ve avukat olan Dr. Lancelot Ware tarafından kurulmuştur.