'Kına dövme' turistleri yaktı!

Tatil için gittikleri Fas'ta çocuklarına kına dövme yaptırdılar. Dövmede bulunan yoğun kimyasal çocukların kolunu yaktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tatil için Fas'a giden İngiliz ailenin küçük çocukları, kınadan dövme yaptırdı. Fakat bir süre sonra kına boyası içerisindeki kimyasal çocuğun kolunda şişme ve kabarmaya neden oldu.

Feeney ailesinin tatili kına dövmesi yüzünden kabusa döndü. Geçen hafta Fas’a tatile giden ailenin iki küçük çocuğu kollarına siyah kınadan dövme istedi. Çocukların isteğini geri çevirmeyen Toni Feeney, tatil beldesinde yakınlardaki bir dövmecide çocuklarına dövme yaptırdı. Feeney, “Çocuklardan biri Örümcek Adam ağı diğeri de ejderha dövmesi istedi. Bunun zararsız olacağını düşünüyorduk” dedi. Fakat ertesi gün, Feeney’nin çocuklarının kolları şişmeye başladı, kına dövme içerisinde bulunan PPD isimli kimyasala tepki gösteren çocuklar hastaneye kaldırıldı.

GEÇİCİ DÖVME ÇOCUKLARIN VÜCUDUNU YAKTI

Facebook'tan çocuklarının fotoğrafını paylaşan Feeney, “Diğer aileleri uyarmak için bu fotoğrafları yükledim. Siyah kınadaki kimyasal oranı çok yüksek. Keşke çocuklara dövme yaptırmasaydım, şu an vücutlarında yanık oluştu ve çocukların tedavi süreci çok yavaş ilerliyor” dedi. The Sun’a konuşan yetkililer, “Kına dövme ve geçici dövme adı altında yapılan dövmeler genelde çok yüksek oranda kimyasal boya ile yapılıyor. Boyanın ciltte daha uzun süre kalması için daha çok kimyasal kullanıyorlar” açıklamalarında bulundu. (Kaynak: Sözcü)