Yangından kurtulanlar anlatıyor: Bir çocuk ağlayarak uçurumdan atladı

Yunanistan'daki yangından kurtulan bir kadın, 13 yaşındaki bir kız çocuğun alevlerden kurtulmak için uçurumdan atladığını anlattı... Ancak çocuk denize ulaşamamış....

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'daki yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 79'a yükselirken, dünya medyası alevlerden kurtulanların tanıklıklarına yer vermeye devam ediyor. Yangından kaçmak için uçurumdan atlayanlar olduğu, bir babanın televizyonda kurtarıldıklarını gördüğü ikiz çocuklarına ulaşamadığı gibi haberler geliyor... O tanıklıklardan bazıları şöyle:

'13 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK UÇURUMDAN ATLADI'

Greek Reporter sitesine konuşan Maria Patsiou, yangının haritadan sildiği Mati'de 13 yaşındaki bir kız çocuğun alevlerden kurtulmak için bir uçurumdan atladığını anlattı. Patsiou, bir ağlama sesi duyduğunu ve başını çevirdiğinde cildinde ağır yanıklar olan çocuğun atladığını gördüğünü söyledi. Patsiou ne olduğuna bakmak için yaklaştığında, çocuğun zannettiği gibi denize düşmediğini, yere çakıldığını görmüş. Yunan kadın, "11 Eylül gibiydi. Aklıma, İkiz Kuleler'den atlayan insan geldi" dedi.

Yangından kurtulanlar anlattı: Yer yanıyordu, kaçarken ayakkabılarımız eridiYangından kurtulanlar anlattı: Yer yanıyordu, kaçarken ayakkabılarımız eridi

'POMPEİİ'YE BENZİYORDU'

Kostas Laganos ise yangından kurtulmak için denize koşanlardan... Reuters'a konuşan Laganos, "Alevler bizi suya kadar kovaladı. Sırtımız yandı, suya daldık" diyor. Laganos, yaşananları Pompeii kentinin Vezüv'ün lavında yok oluşuna benzetti.

'İKİ KADIN KOLLARIMDA CAN VERDİ'

George Vokos ise yangının etkilediği Mati köyünden... İki kişinin kollarında öldüğünü, kendisinin ise şanslı olduğunu söylüyor. BBC Türkçe'nin aktardığına göre Vokos, "Bu, devasa bir felaket. Tanrıya şükürler olsun ki ailem güvende. Güvenlik için denize doğru kaçtık. Yanan iki arabamı kaybettim. Evimin de yarısı yandı. Ancak iki kadın kollarımda can verdi" dedi.

'YANINIZDAKİ İNSANIN BOĞULMASI KORKUNÇ'

Nikos Stavrinidis, denizden bir balıkçı teknesinin yardımıyla kurtulmuş. The Guardian'a konuşan Stavrinidis, arkadaşlarıyla birlikte suda iki saat beklediklerini anlattı; "Yanınızdaki insanın boğulduğunu görmek ama yardım edememek korkunç bir şey" dedi.

'EVDEN ÇIKMADIK'

56 yaşındaki Anna Kiriazova ile 65 yaşındaki Theodoros Christopoulos ise çoğunluğun aksine, evlerinden çıkmayarak kurtulmuş. Yangının çok hızlı ilerlediğini anlatan çift, herkesin arabasına koşmasıyla trafiğin tıkanması üzerine evde kalmış. Bahçedeki hortumla evin dış duvarlarını olabildiğine ıslatmışlar, pencere kasalarının ahşap değil de metal olmasına güvenmişler.

Kiriazova,"Kendimizi eve kapattık, şalterleri indirdik. Yüzümüzde ıslak havlular vardı. Cehennem yaklaşık iki saat sürdü. Yaşadıklarımızı anlatacak sözcükleri bulamıyorum" dedi. (Dış Haberler)