Aktivist, Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engelledi

İsveçli aktivist Elin Ersson, Afgan bir mültecinin İsveç'ten sınır dışı edilmesini engelledi. İsveçli öğrencinin yaptığı protesto sosyal medyada gündem olurken, uçaktaki yolcular da Ersson'a destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveçli hak savunucusu Elin Ersson, Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini önlemek için protesto gerçekleştirdi. Ersson, 52 yaşındaki Afgan mültecinin, sınır dışı olayını durdurmak için bilet alarak bindiği uçakta, ayağa kalkarak önce uçağın kalkmasını engelledi. Göteburg-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağında Pazartesi günü gerçekleşen olayı Ersson, hesabından canlı olarak yayınladı.

SINIR DIŞI EDİLEN YOLCUYA DESTEK

Sosyal medyada canlı yayınlanan protesto sırasında THY kabin memurlarının Ersson'u ikna etmeye çalıştığı görüldü. Bazı yolcuların ise Elin Ersson'u engellemeye çalıştığı duyuldu.Türkçe konuşan bazı yolcuların da destek verdiği protesto sonucu sınır dışı edilmek istenen Afgan mülteci, uçaktan alkışlar arasında indirildi.

İsveç medyasında olayla ilgili yapılan haberlerde genç aktivist hakkında bu eylemi nedeniyle soruşturma açılabileceği belirtiliyor. THY pilotunun kararı ile indirilen Afgan sığınmacının ise ileri ki bir tarihte sınır dışı edilebileceği aktarılıyor.

İsveç Cezaevi ve Gözaltı Kurumu Basın Sözcüsü Ulf Mossberg yaptığı açıklamada, Afgan mülteci ve ona eşlik eden İsveçli güvenlik güçlerinin uçaktan THY pilotunun kararı ile indirildiğini söyledi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler Afgan aktivist