26 kişi birbirine sımsıkı sarılarak ölüme gitti

Yunanistan'da en az 49 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınına dair ayrıntılar ortaya çıkıyor. Aralarında çocukların da bulunduğu 26 kişinin cansız bedenlerinin, birbirlerine sarılmış halde bulunduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'da en az 49 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınına ilişkin trajik bir ayrıntı ortaya çıktı. Alevlerden kurtuluş yolunu bulamayan 26 kişinin yanmış bedenlerinin birbirine sarılmış halde bulunduğu açıklandı...

Başkent Atina'nın doğusunda yazlık evlerin bulunduğu Mati semtini vuran yangında, yerleşim yerlerini saran alevler plaja doğru yaklaşırken en az 696 kişi teknelerle kurtarıldı. Ancak bedenleri dün gece bulunan 26 kişi bunu yapamadı...

'BİRBİRLERİNE SIMSIKI SARILMIŞLARDI'

Yunan Kızılhaçı'nın Başkanı Nikos Economopoulos, "Bir kurtarma görevlisi şoke edici bir görüntüyü aktardı; 26 kişi, plaja 30 metre kala bir alanda, birbirlerine sımsıkı sarılmış halde bulundu. Bir çıkış yolu bulmaya çalışmışlardı ama ne yazık ki bu insanlar ve çocukları vaktinde yetişemediler" dedi.

KİMLİK TESPİTİ DNA TESTİ İLE YAPILACAK

Ölenler arasında altı aylık bir bebeğin de bulunduğu belirtiliyor. Cansız bedenlerin tamamen yanmış olması nedeniyle kimlik tespiti için DNA testi beklenecek.

'PLAJ YOLUNDA DÖRT CESET'

Mati'de çok sayıda kişinin arabalarını bir plaj yolunun başında bırakıp denize akın ettiği belirtiliyor. Bir görgü tanığı Reuters ajansına, bir plaja inen dar bir yolun başında çok sayıda onlarca araba gördüğünü, yolda ise en az dört kişinin öldüğünü anlattı.

Sahil güvenlik ise en az dört kişinin cansız bedeninin denizden çıkarıldığını anlattı. (Dış Haberler)

Yunanistan'da orman yangını: En az 74 ölüYunanistan'da orman yangını: En az 74 ölü