Beyaz Miğferler'in 800 üyesini İsrail tahliye etti

Suriye'de El Kaide ile bağlantılı olduğu belirtilen yardım kuruluşu Beyaz Miğferler, ülkenin batı sınırına sıkışınca İsrail'den yardım geldi. İsrail, Batılı ülkelerin talebi üzerine Beyaz Miğferler'in yaklaşık 800 üyesini Golan Tepeleri üzerinden tahliye ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ordusunun İsrail sınırındaki operasyonları devam ederken bölgeden 'ironik' bir haber geldi. Adını yardım örgütü olarak duyurup Batı'dan destek gören ancak sonrasında başta El Kaide olmak üzere bir dizi örgütle bağlantıları ifşa edilen Beyaz Miğferler'in yaklaşık 800 üyesi, İsrail-Suriye sınırında, İsrail tarafından tahliye edildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerinin isteği üzerine Beyaz Miğferler üyelerini aileleriyle birlikte tahliye ettiklerini duyurdu. Açıklamada,  "ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerinin talebi üzerine İsrail, Suriyeli sivil örgütün (Beyaz Miğferler) üyeleri ve ailelerini kurtarma operasyonunu tamamladı" denildi.

Açıklamada bu kişilerin nereye tahliye edildiği belirtilmezken, İsrail medyası yaklaşık 800 Beyaz Miğferler üyesinin gece yarısı Golan Tepeleri'nden Ürdün'e tahliye edildiğini yazdı.

Beyaz Miğferler, Suriye'deki iç savaşta yalnızca muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde görev alsalar da 'tarafsız olduklarını' söylüyor. Suriye yönetimi ve bazı analizciler ise Beyaz Miğferler'in cihatçı gruplarla bağlantılı olduğunu savunuyor. ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye saldırmasıyla sonuçlanan kimyasal silah iddialarını da Beyaz Miğferler'in ortaya attığı belirtilmişti. (Dış Haberler)