İsveç'te orman yangınları büyüyor

İsveç'teki ormanları yüzünden 100'e yakın insan evlerini terk etti. 52 farklı bölgede yangın var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç'te devam eden orman yangınları yüzünden 100'e yakın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Orman yangınlarından en çok  Jämtland, Västerbotten, Gävleborg and Dalarna bölgeleri etkilendi. Buralarda yaşayan nüfusa köylerini tahliye etmeleri tavsiye edildi. Ölü ve yaralı durumuyla ilgili henüz bir bilgi verilmiyor.

YETERLİ EKİPMAN YOK

Ülkede orman yangınlarıyla mücadele eden SITS kurumu 52 farklı yangına yeterli ekipman olmadan müdahale etmeye çalışıyor. SITS Operasyonlar Şefi Thomas Aronsson "tankerlere, helikoptere ihtiyacımız var" diyor.  Fransa'nın Sivil Savunma Teşkilatı Twitter hesabından İsveç'e üç tane yangın uçağı gönderdiğini açıkladı. Älvdalen kasabasında bulunan askeri talim arazisindeki patlamamış bombalar itfaiyecilerin hayatını riske attığı için bu bölgede söndürme çalışmalarına ara verildi.

İSVEÇ'TE SICAKLIK 30 DERECEYE ULAŞTI 

İsveç İç Güvenlik çalışanı  Patrik Forsgren bahar ve yaz aylarının kurak geçtiğini vurgulayarak geçen hafta sonu yaşanan gök gürültüleri ve şimşek çakmalarının ardından üç farklı yerde orman yangınlarının başladığını söyledi. Yaklaşık bir haftadır devam eden yangınlar bir türlü kontrol altına alınamıyor. Avrupa'nın kuzeyindeki İsveç'in orta ve güney bölgesinde sıcaklık 30 dereceye kadar ulaşmış durumda. Orman Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre son bir haftalık süreçte 9 bin hektarlık,  600 milyon kron (67 milyon dolar) değerindeki ormanlık arazi tahrip oldu. 2014 yılında da 14 bin hektarlık yeşil alan örtüsü yok olmuş, bir kişi hayatını kaybetti. (Dış Haberler)