'IŞİD'in savaş bakanı'nın eşi İstanbul'da yakalandı

IŞİD'in liderlerinden biri olan Şişani'nin eşi İstanbul'da yakalandı. Ebu Ömer El Şişani Musul'da öldürülmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR –  İstanbul polisi, IŞİD'in Savaş Bakanı olarak anılan ve örgütün lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yakın danışmanlarından biri olduğu bilinen Ebu Ömer El Şişani'nin eşini  gözaltına aldı. Şişani'nin kendisi de iki sene önce Musul'un güneyindeki Şirkat operasyonu sırasında öldürülmüştü.

Şişani'nin eşi ilk olarak 4 Temmuz'da İstanbul'da yapılan bir operasyonda beş kişiyle birlikte gözaltına alındı. Operasyonun, söz konusu kişilerin kriz bölgeleriyle bağlantısı ve saldırılar gerçekleştirme hedefi gözettiği için yapıldığı söyleniyor. Şişani'nin kimliği ise polis sorgusu sırasında ortaya çıktı. Şişani'nin de dahil olduğu beş kişi 17 Temmuz'da cezaevine gönderildi. Şişani'nin iki oğlunun ise nerede olduğu bilinmiyor.

ÇEÇEN LAKABIYLA BİLİNİYORDU 

1986 Gürcistan doğumlu olan Ebu Ömer el Şişani, henüz daha Sovyetler birliği yıkılmamışken Çeçen savaşçılarla birlikte Rus ordusuna karşı savaşmaya başladı. 2006'da Bağımsız Gürcistan Ordusu'na katıldı . 2010 yılında üzerinde silah bulundurduğu için tutuklanan ve bir yıldan fazla süre hapis yatan Şişani 2012 yılında Gürcistan'ı terketti, ooradan İstanbul'a sonra da Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldı. ABD, Çeçen lakabıyla bilinen Şişhani için 5 milyon dolarlık ödül koymuştu

2013 yılında Kuzey'de Esad güçlerine karşı savaşırken Şişani'nin emrinde yüzlerce eski Sovyetler mensubu asker vardı. Ebu Ömer El Şişani, profesyonel ordu geçmişi olan nadir radikal İslamcı militanlardan biri olarak biliniyordu (Reuters)