'Elon Musk'ın denizaltısı 50 metre bile gidemezdi!'

SpaceX firmasının kurucusu Elon Musk'ın, Tayland'daki mağarada yapılan kurtarma operasyonunda rol çalma girişimine sert bir eleştiri geldi. Mağaraya 'ikinci evim' diyen ve çocukların kurtarılmasında görev alan İngiliz bir dalgıç, "Musk'ın denizaltısının işe yarama ihtimali sıfırdı. İlk dalış noktasından 50 metre ileri gidemezdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland'da 12 çocuk ve antrenörlerini mahsur kaldıkları mağaradan kurtarma operasyonuna katılan bir İngiliz dalgıç, çocuklar mağaradayken açıklamalarıyla 'şov yapan' Amerikan uzay aracı üreticisi SpaceX firmasının kurucusu Elon Musk'ı eleştirdi. Dalgıç Vern Unsworth, Musk'ın yolladığı 'denizaltı'nın işe yarama ihtimalinin olmadığını söyledi; "Denizaltıyı bir tarafına s.ksun" demekten de geri durmadı.

'İŞE YARAMA İHTİMALİ SIFIRDI'

CNN'e konuşan Unsworth, Musk'ın Tayland'da kurtarma ekibine gönderdiği minyatür denizaltısının kendi reklamını yapma amacı taşıdığını söyleyerek, "İşe yarama ihtimali sıfırdı. Musk'ın mağaranın neye benzediğine dair en ufak bir fikri yoktu" dedi.

'50 METRE BİLE GİDEMEZ'

Unsworth, denizaltının yaklaşık 170 santimetre uzunluğunda, sert bir cisim olduğuna dikkat çekerek, "Köşeleri dönemezdi veya engellerin çevresinden geçemezdi. İlk dalış noktasından 50 metre ileri gidemezdi" diye konuştu.

'MAĞARADAN HEMEN GİTMESİNİ İSTEDİK'

Uzun zamandır Tayland'da yaşayan ve 'ikinci evim' dediği mağarada birçok kez dalış yapmış olan Unsworth, Musk'ın kendisinin olay yerine gelmesini de eleştirip "Hızla gitmesini istedik" dedi. (Dış Haberler)

Tayland'da şov yapan Elon Musk'a tepki: Evine dön!Tayland'da şov yapan Elon Musk'a tepki: Evine dön!