Çocukların kurtarıldığı mağara müze olacak

Tayland'da, 13 kişinin zorlu bir operasyonla kurtarıldığı mağarada çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, mağaranın müzeye dönüştürüleceğini açıkladı. Öte yandan olayın sinema filminin çekilecek olması da tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland'da 12 çocuk ve antrenörleri şiddetli yağışların su seviyesini yükseltmesi nedeniyle 18 gün boyunca mahsur kaldığı mağaradan zorlu bir operasyonla kurtarıldı. Operasyonun başında bulunan Narongsak Osottanakorn, Çiang Rai kentindeki Tham Luang mağarasının müzeye dönüştürüleceğini açıkladı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada Osottanakorn, mağarada kurulacak müzede, zorlu tahliye operasyonunda kullanılan ekipman ve kıyafetlerin de sergileneceğini söyledi ve "Burasının Tayland'daki bir başka çekim merkezi haline geleceğine inanıyorum. Turistler ziyaret edecek" dedi.

MAĞARAYA KİMSE GİREMİYOR

İşçiler, kurtarma operasyonunda kullanılan su pompalarını, ağır iş makinelerini ve inşaat malzemelerini mağara ağzından toplamaya başladı. Kurtarma operasyonundan bu yana mağaradaki su seviyesinin yükselmesi sebebiyle, içeride hâlâ birçok ekipmanın bulunmasına rağmen kimsenin mağaraya girmesine izin verilmediği açıklandı. Çalışmaların hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

SİNEMACILAR FİLM YARIŞINDA!

Diğer taraftan, 2 prodüksiyon şirketi çocukların ve antrenörlerinin zorlu kurtarılış hikayesinin filmini çekmek için çalışmaya başladı. Bunlardan biri olan 'ABD merkezli Pure Flix' operasyon henüz bitmeden alana yapımcılarını gönderdiğini duyurmuştu. Ancak Los Angeles merkezli 'Ivanhoe Pictures' adlı film yapım şirketi ise film için Tayland hükümeti ve donanmasının kendileriyle anlaştığını açıkladı.

'BEYAZLAŞTIRMALARINA İZİN VERMEM'

Filmin yönetmenliğini yapacak Jon M. Chu, Asyalıların oynayabileceği rolleri genelde beyaz Amerikalılara verdiği için birçok kesim tarafından eleştirilen Hollywood'un bu hikayeyi filmleştirmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Twitter'dan konuyla ilgili bir paylaşım yapan Chu, "Hollywood'un Tayland'daki kurtarma operasyonunun hikayesini 'beyazlaştırmasını' reddediyorum. Asla olmaz. Biz varken olmaz. Bu gerçekleşmeyecek yoksa onlara günlerini gösteririz. Bu hikaye insanların başka insanları kurtarması hakkında. O yüzden hikaye konusunda düşünenler konuya saygılı ve doğru şekilde baksalar iyi olur" dedi. (Kaynak: Sputnik)