Taksicilerden belediyeye 'Etek giyeriz' tepkisi

İspanya'da bir belediye taksicilere şort ve parmak arası terliği yasaklama kararı aldı. Bunun üzerine taksiciler protestoya hazırlandıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Vigo kenti belediyesi, taksi sürücülerinin, direksiyon başında şort-terlik giymesini yasaklayan bir düzenleme getirmeye hazırlanıyor. Taksiciler bu haber üzerine belediyeye ''Biz de etek giyeriz'' resti çekti.

İspanya'nın Vigo kentindeki taksicilerin, ülkemizde de çok tartışılan mobil ulaşım uygulaması "Uber" ve İspanya'daki mobil uygulama "Cabify" mücadelelerinin yanına bir yenisi eklendi.

Söz konusu belediye taksi sürücülerinin direksiyon başında kolsuz tişört, eşofman, şort ve parmak arası terlik giymesini yasaklayan bir yasa hazırlıyor. Tam da sıcakların en yüksek derecelere ulaştığı temmuz ayında gündeme gelen yasak hazırlığı taksicilerin tepkisini çekti.

'BERMUDA ŞORTA İZİN VERİLSİN'

"La Voz de Galicia" gazetesinin haberine göre içlerinden en radikalleri ''Yasada yasaklanmadığına göre biz de etek giyeriz'' diyerek düzenlemeyi protesto edeceklerini söyledi.

Düzenlemeye daha ılımlı yaklaşanlar ise, taksicilerin en azından yaz aylarında şort giymeye devam etmelerini sağlayacak bir uzlaşma bulma peşinde. Bunlardan biri de "Élite Taxi de Vigo" isimli taksiciler birliği. Dernek Başkanı Roberto Costas, yerel yönetime ''Bermuda şort ya da diğer uygun şortların tişört ya da polo tişörtlerle giyilmesine izin verin'' önerisinde bulundu.

2018 başında İspanya'nın turizm merkezlerinden Mayorka'da çıkan benzer yasada da, 'yazın şort giyenlerin mesleğe devam edememesi' öngörüldüğünden taksicilerin tepkisine maruz kalınmıştı. (KAYNAK: NTV)

Etiketler ispanya taksici etek