Almanya'daki neo-Nazi davasında karar açıklandı

Almanya'da sekizi Türk 10 kişiyi öldüren terör örgütü NSU'nun tüm dünyada yakından izlenen davasında karar çıktı. Başsanık Beate Zschaepe müebbet hapis cezası aldı. Şimdi, örgütün Alman istihbaratıyla bağlantılarının araştırılması için toplumsal baskı yapılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da sekizi Türk biri Yunan dokuz göçmeni seri cinayetlerle katleden, bir polisi öldüren neo-Nazi terör örgütü Nasyonel Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün (NSU) hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe'nin yargılandığı davada karar çıktı.

Zschaepe, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Türk medyasında 'Nazi gelini' diye anılan Zschaepe, 10 farklı cinayet suçundan hüküm giydi.

Bu dava, Almanya'da 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en çok önem verilen dava olarak görülüyordu. NSU'nun istihbarat kurumlarıyla bağlantısına dair bir dizi iddia ortaya atılmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, cinayetlerin arka planının da aydınlatılacağını söylemişti.

NSU örgütü, sekiz Türk ve bir Yunan ile bir Alman polisini öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

Örgütün diğer üyeleri Uwe Boehnhardt ve Uwe Mundlos, polisin çeteyi şans eseri ortaya çıkarması sonrası 2011'de intihar etmişti. Örgütün hayattaki tek üyesi Zschaepe ise cinayetlerde payı olduğunu reddediyordu. (Dış Haberler)