Suriye'de gözler Dera'da: 120 bin kişi göç etmek zorunda kaldı

Suriye ordusunun Dera bölgesindeki silahlı isyancılara karşı başlattığı operasyon sürüyor. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre 120 bin kişi göç etmek zorunda kalırken, Birleşmiş Milletler 'olası felaket uyarısı' yaptı. IŞİD'in ise bölgedeki Yermuk mülteci kampındaki sivillerin çıkışına izin vermediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de gözler, ordunun Rusya desteğiyle ülkenin güneybatısındaki Dera vilayetinde 10 gündür süren operasyonuna çevrildi. Suriye ordusu vilayette silahlı isyancıların elindeki bölgelerde kontrolü geri almaya çalışırken, bir yandan da insani felaket uyarıları yapılıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, hükümet güçleri Ürdün sınırına yakın olan bölgeyi ve İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ni kontrol altına almaya çalıştığı için 120 bin kişi göç etmek zorunda kaldı. Kurum, Suriye-Ürdün sınırına yakın bölgede on binlerce kişinin toplandığını, binlerce kişinin ise Golan Tepeleri yönüne kaçtığını iddia ediyor.

Muhaliflerden ABD'ye: Esad'la mı anlaştınız?Muhaliflerden ABD'ye: Esad'la mı anlaştınız?

DERA'NIN DOĞUSU BOŞALTILIYOR

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi direktörü Rami Abdülrahman, çoğunlukla Dera bölgesinin doğusunun siviller tarafından terk edildiğini söylüyor. Abdülrahman tarafından aktarılan bilgilere göre çok sayıda kişi de hükümetin kontrol ettiği bölgelere gitti.

'IŞİD YERMUK'TA SİVİLLERİ REHİN ALDI'

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra'ad El Hussein ise ellerinde Dera'nın güneybatısındaki çatışmalar ve bombardıman sebebiyle kuşatma altında kaldıklarına dair raporlar olduğunu, bunun bir yıkım yarattığını söyledi. Zeid Ra'ad El Hussein, IŞİD savaşçılarının ellerinde tuttuğu Yermuk'ta sivillerin kaçmasına izin vermediğini ifade etti. BM komiseri, hükümet güçleri tarafından oluşturulan kontrol noktalarında da sivillerin geçebilmek için yüzlerce dolar para ödemeye zorlandığını söyledi. (Dış Haberler)