Dünya Kupası'nda Nazi selamına soruşturma

Rusya'daki Dünya Kupası'nda, bir grup İngiliz taraftar Nazi selamı verirken görüntülendi. 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen, 1 milyona yakın insanın hayatını kaybettiği Stalingrad Muhaberesi'ne sahne olan Volvograd'da yaşanan olay infial yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'daki Dünya Kupası'nda bir grup İngiliz taraftarın Nazi selamı verirken ve anti-Semitik sloganlar atarken çekilen görüntüleri tepki çekti. İngiliz polisi ve Futbol Federasyonu soruşturma başlattı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, İngiltere'nin turnuvadaki ilk maçını Tunus'la oynadığı gece Volvograd'daki bir barda eğlenen İngiliz taraftarlar görülüyor. İki taraftar, Nazi selamı vermeyi oyuna dönüştürmüş halde, Yahudi karşıtı şarkılar söylerken görülüyor. Arkadan başkalarının da şarkı söylediği duyuluyor.

İngiliz Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada "Bu videodaki insanların davranışlarını kınıyoruz" denildi; İngiliz polisinin taraftarların kimliklerini tespit edip gerekli adımları atmak için soruşturma başlattığı belirtildi. Açıklamada, "Bu videodaki kişilerin utanç verici davranışları, takımlarını desteklemek için Rusya'da bulunan İngiliz futbol taraftarlarının çoğunluğunun değerlerini temsil etmemektedir" ifadeleri kullanıldı.

STALİNGRAD'A SAYGI ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Volvograd (eski adıyla Stalingrad), 2. Dünya Savaşı'nın en kanlı mücadelelerinden birine sahne olmuştu. İngiliz Futbol Federasyonu Tunus maçından önce taraftarlara, kente saygı gösterme ve anıtlara bayrak asmama çağrısında bulunmuştu. (Dış Haberler)