Yemen'de kritik havalimanı Suudi kontrolüne geçti

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, Yemen'in en önemli kentlerinden Hudeyde'de havalimanını İran destekli Husilerden aldıklarını duyurdu. Hudeyde saldırısı geçen hafta başlamıştı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın müdahale ettiği Yemen'deki iç savaşta kritik bir gelişme yaşandı. Suudi liderliğindeki koalisyon, İran destekli Husilere karşı başlattıkları son saldırıda, Yemen'in en stratejik limanlarında Hudeyde'de havalimanının kontrolünü aldıklarını açıkladı.

Yemen'deki iç savaşta Suudi Arabistan liderliğinde Husilere saldıran koalisyon, ülkenin en büyük dördüncü kenti, Kızıldeniz üzerindeki ana limanı ve milyonlarca Yemenli için can simidi olan Hudeyde'ye geçen hafta geniş çaplı bir askeri operasyon başlatmıştı.

Koalisyon sözcüsü Türki el Malki bugün yaptığı açıklamada, Hudeyde havalimanının kontrolünü ele geçirdiklerini, yakın bölgelerdeki Husi direnişinin ise sürdüğünü söyledi. El Arabiya kanalına konuşan sözcü, "Şu an Husilerin havalimanı yakınlarına kurduğu barikatları yıkıyoruz" dedi. (Dış Haberler)

Suudi Arabistan Yemen'e en büyük saldırıyı başlattıSuudi Arabistan Yemen'e en büyük saldırıyı başlattı