Ailelerinden alınan göçmen çocuklar kamplarda tutuluyor

Trump yönetiminin uyguladığı "sıfır tolerans" politikası yüzünden göçmen çocuklar ailelerinden ayrılmak zorunda kalıyor. Aileleri gözaltında tutulan çocukların özel kamplarda barındığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın, ailelerinden ayırdığı göçmen çocuklarını Teksas'ın güneyinde yer alan "küçük yaş barınakları"nda tuttuğu ortaya çıktı. Yeni göçmen yasası yüzünden 2 binden fazla çocuğun ailelerinden koparıldığının ortaya çıkmasına rağmen Donald Trump "sıfır tolerans" göçmen politikasını savunmaya devam ediyor.

ÇOCUKLAR SADECE İKİ SAAT DIŞARI ÇIKABİLİYOR

ABD Sağlık ve İnsani Hizmet Bakanlığı yetkilisi Steven Wagner Rio Grande vadisinde olduğu tespit edilen kampların özel ihtiyaç sahibi olan çocukların (13 yaş altı) bakımını üstlenen uzmanlaşmış tesisler olduğunu ve içinde iyi eğitimli kilinisyenler bulunduğunu söylüyor. Öte yandan NBC tarafından yapılan bir haberde çocukların sadece günde iki saat bina dışına çıkmasına izin verildiğine yönelik iddialar gündeme getiriliyor.

'DÜZENLEMENİN YÜZDE BİN ARKASINDAYIM'

Sıfır tolerans uygulamasının geçen ay Adalet Bakanı Jeff Sessions tarafından yürürlüğe konmasının ardından, 5 Mayıs ve 9 Haziran tarihleri arasında 2 bin 342 çocuğun, 2 bin 206 aileden koparıldığı ortaya çıktı. Bu yeni gelişme hem Demokrat Parti hem de Trump'ın mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti içinde infial yarattı.

Jeff Sessions, kendisine yönelik barınakların toplama kamplarına benzediği suçlaması yapılan suçlamaları reddetti. Donald Trump ise yeni düzenlemenin "yüzde bin" arkasında olduğunu söylüyor. Trump, "Çocukları tabi ki ailelerinden ayırmak istemeyiz ama yasadışı olarak gelmiş olan bir göçmene dava açtığınız zaman, ki olması gereken de bu, çocukları oradan uzaklaştırmak zorundasınız" diyor.

Trump yönetimin sıfır tolerans düzenlemesiyle ilgili BM, ABD'ye çocukların ailelerinden ayrılmasına son vermesi, bu uygulamanın ciddi bir çocuk hakları ihlali olduğunu belirten bir açıklama yaptı. ABD'nin Katolik piskoposları yürütme kurulu ise uygulamayı ahlak dışı olarak nitelendirerek Trump yönetiminin karardan geri dönmesi için çağrı yaptı. The Guardian'ın haberine göre New York valisi Andrew Cuomo göçmen politikasını ahlaki çöküntü ve insanlık trajedisi olarak tanımlayarak üç eyalet kurumunun federal hükümete dava açacağını söyledi. (Dış Haberler)