Almanya'yı ayağa kaldıran cinayet Duhok'ta çözüldü

Almanya'da 14 yaşındaki Susanna Maria Feldman'ı cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldüren, ardından da sahte belgelerle Erbil'e kaçan Ali Beşar, yakalandığı Duhok'ta cinayeti itiraf etti. Duhok polisi, sorgunun ayrıntılarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da cinsel saldırıda bulunduğu 14 yaşındaki çocuğu öldürdükten sonra Türkiye üzerinden Irak'a kaçtığı belirtilen ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yakalanan zanlı Ali Beşar, cinayeti itiraf etti. Beşar'ın dün yakalandığı Duhok'ta, Emniyet Müdürlüğü sorgunun ayrıntılarını açıkladı.

Rudaw'ın aktardığına göre, polis açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Zanlının verdiği ifadede kurbanla zanlının pikniğe gittiği, alkol ve uyuşturucu madde aldıkları, bir süre tartıştıktan sonra Susanna’nın zanlıyı ‘Seni Alman polisine şikayet edeceğim’ demesi üzerine zanlı cinayeti işlediğini itiraf etti. Zanlı cinayeti işledikten sonra ailesini ikna ederek Almanya’dan ayrıldığını, hakkında henüz arama kararının çıkmamasından dolayı da hava alanlarında rahat bir şekilde geçtiğini dile getirdi. Ailenin de oğullarının söz konusu cinayeti işlediğinden haberi yoktu. Ali B. ve ailesi, Duhok’ta 4 gün otelde kalıyor. Aile 2010’da Almanya’ya göç ediyor."

Duhok polisi Ali Beşar'ın yargılanma süreci hakkında bilgi vermezken, Alman gazetesi Wiesbadener Kurier zanlının bugün Almanya'ya sınırdışı edileceğini yazdı.

Almanya'yı ayağa kaldıran cinayetin zanlısı Kürdistan'da yakalandıAlmanya'yı ayağa kaldıran cinayetin zanlısı Kürdistan'da yakalandı

NE OLMUŞTU?

Söz konusu cinsel saldırı ve cinayet, Almanya'yı ayağa kaldırmıştı. Mainz kentinde yaşanan olayda, 14 yaşındaki Susanna Maria Feldman ortadan kaybolmuş; cansız bedenine iki hafta sonra bir demiryolunun yakınında ulaşılmıştı. Çocuğun cinsel saldırıda bulunularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

SAHTE BELGELERLE KAÇMIŞ

Cinayet zanlısı olan 20 yaşındaki Iraklı sığınmacı Ali Beşar'ın ise haziran başında Düsseldorf'tan İstanbul'a, buradan da Erbil'e gittiğinin açıklanması tepki çekmişti. Polis, önce cinayeti iki erkeğin birlikte işlediği şüphesi üzerinde durmuş ve 35 yaşında, Türkiye vatandaşı olan bir diğer sığınmacı gözaltına alınmıştı. Türkiyeli sığınmacı olayla ilgisinin bulunmadığı tespit edilince serbest bırakılırken, bu sırada asıl zanlının ailesiyle birlikte ve sahte belgelerle Almanya'dan ayrıldığı ortaya çıkmıştı.

2015 yılında sığınmacı olarak Almanya'ya geldiği ancak iltica başvurusunun Haziran 2016'da zaten reddedildiği ve bu dönemde çok sayıda suç işlediği ortaya çıkan Ali Beşar'ın, cinayet şüphesine rağmen Erbil'e kaçabilmesi tartışma yarattı. Angela Merkel hükümeti üzerinde göçmen politikası konusundaki baskı artarken, ülke siyasetinin her kesiminden önde gelen isimler olayın aydınlatılması çağrısı yaptı. (Dış Haberler)