Roseanne ırkçı tweet yüzünden kovuldu

Roseanne Barr'ın tekrar başlattığı 'Roseanne' dizisi iki ay sonra kaldırıldı. Sebep, ünlü komedyenin ırkçı tweetleri.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü ABD'li komedyen Roseanne Barr'ın iki ay önce tekrar başlamış olan Roseanne dizisi, Barr'ın attığı ırkçı tweetler yüzünden yayından kaldırıldı. Roseanne Barr'la çalışan yetenek ajansı ICM Partners Roseanne Barr'ın yazdıklarının hem birey olarak hem de kurum olarak temel değerlerine ve etik anlayışına aykırı olduğu için ünlü komedyenle çalışmayı bıraktığını açıkladı.

80'ler ve 90'ların popüler komedi dizilerinden biri olan Roseanne iki ay önce ABC kanalında tekrar yayına başlamıştı. Şimdiki ABD başkanı ve Cumhuriyetçi lider Donald Trump'ın sıkı bir destekçisi olduğu bilinen Roseanne Barr, önceki başkan Barack Obama'nın danışmanlarından İran asıllı Valerie Jarrett hakkında "Müslüman Kardeşler ve Maymunlar Cehennemi filminin meyvesi" olduğunu söyleyen bir tweet atmıştı.

DANIŞMANDAN VE ÇALIŞANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Kovulduktan sonra dizi çalışanlarından ve Amerikalılardan özür dileyen Roseanne Barr, "Valerie Jarrett'tan ve bütün Amerikalılardan siyaseti ve görünümü hakkında yaptığım kötü şaka için özür dilerim" dedi. Roseanne Barr adına daha sonra yazılan ve kendisi tarafından da doğrulanan ikinci bir mesajda da, "Düşüncesizce yaptığım ve aslında değerlerimle uyuşmayan şaka için özür dilerim. Bugün, benim sözlerim yüzünden yüzlerce çalışkan insan işinden oldu. On yıllar boyunca dizime kucak açmış izleyicilerimden de özür diliyorum. Hepinizden bütün kalbimle özür diliyorum. Umarım kalbinizde beni affedecek bir yer bulabilirsiniz." Dizi yayından kaldırılmadan önce iyi reytingler almıştı ve ikinci sezonda da devam etmesine karar verilmişti.

İLK VUKUATI DEĞİL

Ünlü komedyenin tweet ve beyanları sosyal medyada tartışılırken bu olayın ilk olmadığı ortaya çıktı. CNN yorumcusu ve Wall Street Journal gazetesi köşe yazarı Jeff Yang Roseanne Barr'ın 2013 yılında da Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı Susan Rice'ı maymuna benzettiği tweetleri için özür dilediğini hatırlattı. Roseanne Barr daha önce de George Soros'u Nazi olmakla suçlamış Bill ve Hillary Clinton çiftinin kızı Chelsea Clinton'un da Soros'un yeğeniyle evli olduğunu iddia etmişti. Clinton'un, "Eminim Soros'un yeğenleri şahane insanlardır ama herhangi biriyle evli değilim" diye mesaj yazmasının ardından da gene özür dilemek zorunda kalmıştı. (Dış Haberler)