Çin'den ABD'ye uyarı, savaş gemileri gönderildi

ABD savaş gemileri Güney Çin Denizi'ndeki Şişa Adaları karasularına girdi. ABD'yi provokasyonla suçlayan Çin, bölgeye savaş gemileri sevk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Çin Denizi'nde ABD ve Çin donanması karşı karşıya geldi. Güney Çin Denizi'nde bulunan ABD savaş gemileri, Şişa Adaları'nın bulunduğu sulara girince Çin harekete geçti. Çin Dışişleri ve Savunma bakanlıkları, ABD'ye provokasyonla suçladı. Çin Savunma Bakanlığı ise savaş gemilerinin, ABD savaş gemilerini bölgeyi terketmeleri yönünde uyarmak için ilgili sulara sevk edildiğini duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, ABD donanmasının Higgins ve Antietam destroyerlerinin söz konusu bölgeye izinsiz girdiğini belirterek, ABD'nin bu eylemlerinden 'güçlü şekilde' hoşnutsuz olduklarını söyledi.

Sözcü Lu Kang, Pekin yönetiminin ulusal egemenlik ve güvenliği korumak için gerekli adımları atmayı sürdüreceğini kaydetti.

Çin donanmasının deniz ve havada yaşanacak çatışmalara karşı hazırlığını güçlendirmek, savunma düzeyini artırmak, ulusal egemenlik ve güvenliği, bölgesel barış ve istikrarı korumakta kararlı olduğu ifade edildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler çin ABD savaş gemisi