ABD'de bir Türk'e ve bazı Türk şirketlere yaptırım kararı

ABD, İran'a yönelik yeni bir yaptırım listesi açıkladı. İran'daki bazı havayolu şirketlerini hedef alan yaptırım listesinde dört Türk şirketi ile bir Türk vatandaşı da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'la nükleer anlaşmadan çekildikten sonra Tahran'a 'tarihi yaptırımlar dayatma' tehdidinde bulunan ABD, Türkiye'yi de ilgilendiren yeni bir karar açıkladı.

Amerikan Hazine Bakanlığı, İran'daki havayolu şirketleri Mahan Air, Caspian Air, Meraj Air ve Pouya Air iş yapan kişi ve şirketlerle ilgili yeni yaptırım listesi açıkladı.

Listede yer alan Türk şirketlerinin isimleri şöyle: Trigron Lojistik, RA Havacilik, 3G Lojistik ve Otik Havacılık. Açıklamada, İstanbul merkezli olduğu belirtilen bu şirketlerin, İran'a yasaklı ürünlerin nakledilmesinde rol oynadığı savunuldu.

Listede birey olarak da iki İranlı ile bir Türk vatandaşının adı geçtiği belirtildi. Gulnihal Yegane isimli Türk vatandaşının, İran'a Amerikan yapımı olan ve yaptırım listesinde bulunan bazı uçak parçalarının Mahan Havayolları'na satışında yer aldığı bilgisi verildi. (Dış Haberler)