İsrail ordusu: İlk kez F-35 kullandık

İsrail, F-35 savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenleyen ilk ülke olduğunu duyurdu. İsrail ordusunun açıklamasına uçağın iki kez kullanıldığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada ABD üretimi F-35 savaş uçaklarıyla saldırı düzenleyen ilk ülke olduklarını duyurdu.

'İKİ FARKLI CEPHEDE  KULLANDIK'

İsrail medyasında yer verilen Tümgeneral Amikam Norkin'in açıklamasında, F-35 jetlerini bütün Ortadoğu bölgesinde uçurdukları ve iki farklı cephede de kullandıklarını belirtti. Norkin aynı zamanda Lübnan'ın başkenti Beyrut üzerinde uçan bir F-35 uçağının görüntüsünü de paylaştı. İsrail ordusu, Suriye'de yerleşik olan İran mevzilerini ve Lübnan'da Hizbullah'a silah sevkiyatı yapan bir grubu bombaladığını söylüyor. Uçakların aynı zamanda Mısır'ın Sina bölgesi ve Sudan'da radikal İslamcı örgütlere ait hedefleri bombaladığına dair duyumlar da var.

F 35 jetleri ABD'de Lockheed  Martin şirketi tarafından üretiliyor. 2016 yılında İsrail F 35 jetlerine talip olan ilk ülke oldu. İsrail'in sipariş uçağın iki tanesi teslim edildi.  (Reuters)