Atina’dan Ankara’ya uluslararası hukuk uyarısı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Türkiye'ye tutuklu iki Yunan askerini serbest bırakma çağrısı yaptı. Pavlopoulos, "Türkiye, Yunanistan'ın yanı sıra AB ve uluslararası toplum nezdindeki sorumluluklarını üstlenmeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan, Türkiye sınırını geçtikleri gerekçesiyle Meriç'te gözaltına alınan ve tutuklanan iki askerin salıverilmesi için Türkiye’ye yeni çağrıda bulundu. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, 'Ankara'nın bir an evvel Yunanistan, AB ve uluslararası hukuk nezdindeki sorumluluklarını üstlenmesini' istedi.

Dedeağaç’ın Yunanistan’a katılımının yıldönümünde konuşan Pavlopoulos, "Türkiye’de, Edirne’de uzun zamandan beri keyfi bir şekilde ve hukuk devleti kurallarının aleyhine Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin iki mensubu tutuklu durumda" deyip, bu yeni durumun Türkiye’nin prestijine gölge düşürdüğü görüşünü öne çıkardı. İnsan hakları vurgusunda bulunan Pavlopoulos Ankara’ya şu sözlerle seslendi: "Türkiye en azından şu an itibarıyla Yunanistan, AB ve uluslararası toplum nezdindeki sorumluluklarını üstlenmeli."

MUHALEFET DE TEPKİLİ

Yunanistan ana muhalefet lideri Kiriakos Mitsotakis de aynı konu hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni Demokrasi lideri Mitsotakis Türkiye’den uluslararası hukuka, Yunanistan’a ve AB'ye saygı göstermesini talep etti. Mitsotakis, tutuklanan iki askerin sadece Yunanistan’ın değil, aynı zamanda Avrupa’nın da sınırlarını koruduğunu söyledi.