Başbakan Paşinyan, Daren Acemoğlu'nu Ermenistan'a davet etti

Başbakan Nikol Paşinyan, ekonomi profesörü Daron Acemoğlu'nu Ermenistan'a davet etti. Paşinyan, "Bay Acemoğlu Ermenistan'ı ziyaret etmeye hazır olduğunu belirtti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan'ın yeni Başbakanı Nikol Paşinyan dünyaca tanınan ekonomist Daron Acemoğlu'nu Ermenistan'a davet etti. Paşinyan "Ermeni milletinden dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ile görüştüm. O Ermenistan ekonomisine ve kalkınmasına yardım etmeye hazır olduğunu söyledi" dedi.

Paşinyan davete dair bilgileri kendi Facebook hesabından paylaştı. Paşinyan "Ermeni milletinden dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ile görüştüm. O Ermenistan ekonomisine ve kalkınmasına yardım etmeye hazır olduğunu söyledi. Bay Acemoğlu Ermenistan'ı ziyaret etmeye hazır olduğunu da belirtti. Kesin tarihi önümüzdeki günlerde netleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

Dünyanın önde gelen ekonomistlerinden Daron Acemoğlu 1967'de İstanbul'da doğdu. Acemoğlu halen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) İktisat Profesörü. Çok sayıda ödüle sahip Acemoğlu 2005 yılında John Bates Clark madalyası ile ödüllendirildi.