Tunus'a ilk defa kadın belediye başkanı

Tunus'un başkenti Tunus'ta ilk defa bir kadın belediye başkanı seçildi. Suad Abderrahim yüzde 33,7 oranında oy topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunus'da yapılan yerel seçimlerde ilk defa bir kadın aday belediye başkanı seçildi. 54 yaşında bir eczacı olan Suad Abderrahim başkent Tunus'un ilk kadın belediye başkanı oldu.

Başı açık olduğu halde Suad Abderrahim'i aday göstererek dikkatleri üstüne çeken siyasal İslamcı En Nahda Partisi yüzde 33,7 oy aldı. Suad Abderrahim, kendi seçim kampanyasının 'kadınlar için bir gurur kaynağı olması gerektiğini' söylemişti.

BEKAR ANNELERE YASAL DÜZENLEMEYE GEREK YOK

Manastır Üniversitesi mezunu olan Suad Abderrahim, En Nahda hareketiyle öğrencilik yıllarında tanıştı. Ülkenin en büyük öğrenci örgütü olan Genel Tunus Öğrenci Birliği'nin (UGTE) yönetim kurulunda da sandalye sahibi olan Suad Abderrahim, modern imajının yanısıra muhafazakar fikirleriyle tanınıyor. Suad Abderrahim, 2011 yılında bir radyo programında yaptığı konuşmada, "Özgürlüklerin çerçevesinin gelenek görenek ve ahlaka saygı olması gerektiğini söylemişti. Başkentin yeni belediye başkanı Abderrahim, 'bekar annelerin haklarını korumak için yasal düzenleme talep etmemesi gerektiğini' söyleyerek tepki çekmişti. (Dış Haberler)