Fransa: Trump, kararını açıklamadı

ABD Başkanı Trump'ın İran kararını telefonda açıkladığı iddia edildi. Trump'ın, ülkesinin İran ile yaptığı nükleer anlaşmadan çekileceğini Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a söylediği belirtildi. Fransa ise iddiayı yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın bu akşam saat 21.00'de İran ile nükleer anlaşmayla ilgili kararını açıklaması bekleniyor, Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü.

New York Times'ta yer alan habere göre, Trump Macron'a İran ile nükleer anlaşmadan çekileceğini söyledi. Reuters haber ajansına konuşan Amerikalı üst düzey bir yetkili, Avrupalı müttefiklerinin anlaşmanın sürdürülmesi için ikna çabalarının Trump'ın kararında etkili olup olmayacağının belirsiz olduğunu söyledi.

Macron'un ofisinden yapılan açıklamada ise Trump'ın görüşmede anlaşmayla ilgili kararı hakkında bir şey söylemediği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Beyaz Saray'da bugün düzenleyeceği basın toplantısında İran'la varılan nükleer anlaşmadan ABD'nin çekilip çekilmeyeceğiyle ilgili nihai kararını açıklayacağını duyurmuştu.  Trump, Pazartesi günü Twitter'da yaptığı açıklamada "Beyaz Saray'da yarın saat 14.00'de (TSİ 21.00) İran nükleer anlaşmasıyla ilgili kararımı açıklayacağım" ifadelerini kullanmıştı.