Eroin değil babam!

Polisler adamın arabasında eroin olduğunu sandılar ama gördükleri şey büyükbabasının külleriydi! 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de gerçekleşen bir trafik kazasının ardından, arabanın torpido gözünde 48 gramlık 'beyaz pudramsı' bir madde bulan polisler bu maddeyi eroine benzetti. Oysa buldukları ölü bir adamın külleriydi.

Maine bölgesinde yaşayan Robert Curtis, 12 Mart 2013'te öldüğünde 75 yaşındaydı. Ölüm ilanında yer alan bilgiye göre kısa bir hastalıktan sonra Florida'daki evinde vefat etmişti. Doğada gezmeyi seven, sekiz erkek çocuğu ve üç kızı olan Curtis'in 29 torunu vardı ve torunlarının 16 çocuğunun da büyükbabasıydı. Arabanın sahibi Kevin Curtis, babasının Robert Clinton Curtis'in krematoryumda yakılan naaşından kalan külleri torpido gözüne yerleştirmişti.

The Kansas City Star gazetesinin haberine göre, Kevin Curtis, Augusta Maine'de yayınlanan Kennebec Journal'a yaptığı açıklamada, "Polislerin büyükbabamın küllerini aldıklarını duyunca çocuklar çok kızdı ama ben işi şakaya vurmaya çalıştım" dedi: "Çocuklara dedim ki 'Büyükbabamız ilk kez içeri tıkılıyor ve bizim de onu kurtarmamız gerekiyor' "...

'EROİN KAZASI' DİYE DUYURDULAR!

Kevin Curtis, Chevrolet Impala'sını bir arkadaşına markete gitmesi için ödünç vermişti. Arabayı arkadaşının arkadaşı olan Jess Legendre'nin kullanacağından haberi yoktu ve Legendre'nin trafiğe çıkma cezası vardı. Haberlerde verilen bilgiye göre Legendre arabayla bir telefon direğine çarptı. Olay yerine gelen polislere arabanın evraklarını göstermek için torpido gözünü açtığı sırada bayıldı. Ambulans görevlileri onun aşırı dozda uyuşturucu yüzünden bayıldığını düşündükleri için buna uygun bir ilaç verdiler. The New York Post gibi gazeteler olayı, 'aşırı dozda eroin almış bir adamın kazası' olarak duyurdular. Torpidoda bulunan beyaz toz dolu iki poşete de el kondu.

Salı günü, polisin bulduğu poşetlerin insan külü olduğu onaylandı ve gazetecilere 'külleri torpidoda tutmanın beklenmedik bir durum olduğu' açıklaması yapıldı. Kevin Curtis, külleri kızkardeşinin ona verdiğini ve koymak için sipariş ettiği kapaklı kabın gelmesini beklediğini söyledi. Kızkardeşinin arabasının bagajında, babasının küllerinden biraz daha mevcuttu çünkü kızkardeşi taşınıyordu. Kevin Curtis, "Çocuklar külleri etrafa saçmasınlar diye torpidoda saklıyordum" dedi. Legendre, trafiğe çıkma cezası olduğu halde 'araç kullandığı ve görevlileri yanılttığı için' ceza aldı. Ancak uyuşturucuyla ilgili bir ceza almadı. (Kaynak)

Etiketler ABD poşet eroin