Fransa'da 'Kara Blok' yürüdü: 200'den fazla 1 Mayıs gözaltısı

Fransa'da 'Kara Blok' isimli anarşist grup 1 Mayıs'ta polisle çatıştı. 200'den fazla eylemci gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Paris'te yapılan 1 Mayıs eylemlerinde çıkan olaylardan 200'den fazla gösterici gözaltına alındı. 1 Mayıs eylemlerinde yüzlerce şapkalı ve maskeli anarşist Macron'un ekonomik adımlarını protesto etmek için arabaları ateşe verdi, dükkanların camlarını indirdi ve polislere kaldırım taşları attı.

Göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre eylemler devam ederken yaklaşık 1200 kişiden oluşan 'Kara Blok' isimli anarşist grup tali hatta yürümeye başladı. Hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux yüzünü kapatan anarşistleri eleştirerek, "Samimi inançları olan yüzünü örtmez. Bu kara başlıkları giyenler demokrasi düşmanıdır" dedi.

'MOLOTOFLARIN HEDEFİ POLİSTİ'

Eylemciler önce ellerinde hükümet karşıtı dövizlerle gelerek faşizm karşıtı sloganlar attılar. Sonra da aralarında bir Renault garajının ve Austerlitz tren istasyonu yakınındaki Mc Donalds'ın da olduğu çok sayıda büyük işletmeye ait ticari işletmenin camlarını indirdi. Polis sendikası yetkilisi David Le Bars, "polisin dükkanlara zarar verilmesine can kaybı ve yaralanmaları engellemek için özellikle göz yumduğunu molotofların hedefinin polis olduğunu" söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ekonomi ve istihdamı canlandırmak için 'iş yasalarında bazı değişikler yapacağını' ve devlete ait olan SNCF demiryolları işletmesinde 'revizyona' gideceğini açıklamıştı. (Reuters)