Tarihi adım: Kim nükleer denemeleri durdurdu

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore ile temas öncesi nükleer denemelerini durdurdu. Devlet ajansı, kıtalararası füze atışının da askıya alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ve Güney Kore'yle normalleşme sürecine giren Kuzey Kore, nükleer denemelerini durdurduğunu açıkladı. Kuzey Kore devlet ajansından yapılan açıklamada, ülkenin lideri Kim Jong-un'un tüm füze denemelerini askıya aldığı ve bir nükleer test tesisini kapatacağı belirtildi; "Kuzey Kore 21 Nisan'dan itibaren nükleer testlerine ve kıtalararası balistik füze fırlatmaya son verecek" denildi. Buna göre Kim Jong-un, 'ülkesinin nükleer kapasitesinin kanıtlanmış olması nedeniyle daha fazla nükleer teste gerek olmadığını' söyledi.

Pyongyang'ın bu sürpriz adımı, 'düşman kardeş' Güney Kore ve ABD ile tarihi görüşmeler öncesinde geldi. Kim Jong-un önümüzdeki hafta Güney Koreli mevkidaşı Moon Jae-in ile biraraya gelmesi bekleniyor. Bu, Kore'nin iki 'yarısı' arasında, 10 yıldan uzun süredir yapılan ilk görüşme olacak. Kim, haziranda da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. (Dış Haberler)