Hapisten kaçtı, başbakanın uçağına bindi

Bitcoin hırsızlığı iddiasıyla cezasevinde olan Stefansson hapisten kaçtı. Başbakanın uçağına bindi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzlanda'da büyük bir Bitcoin hırsızlığının planlayıcısı olduğu iddia edilen Sindri Thor Stefansson adlı kişi hem hapisten hem de ülkeden kaçtı. Stefansson'un ülkeden kaçmak için bindiği uçak, İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir'i de taşıyordu.

Şubat ayında diğer 10 kişiyle birlikte tutuklanan Sindri Thor Stefansson, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin madenciliği için kullanılan 600 adet bilgisayarın çalınması ile suçlanıyordu. Yaklaşık 2 milyon dolar değerindeki bilgisayarlar hala kayıp olduğu öğrenildi.

Sputnik'in aktardığına göre, hırsızlık şüphelisi Stefansson cezaevinin penceresinden kaçıp ve 95 km. uzaklıktaki uluslararası Kaflavik havalimanına gitti. Polis, havalimanındaki kamera kayıtlarından Stefansson'un İsveç'e giden bir uçağa bindiğini tespit etti. Uçak tesadüfen Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve diğer 4 İskandinav mevkidaşı ile buluşmak üzere İsveç'e giden İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir'i taşıyordu. Polis şefi Gunnar Schram, Stefansson'un sahte pasaport kullandığını belirterek "Bir yardımcısı vardı. Bundan eminiz" ifadelerini kullandı.

İsveç polis herhangi bir tutuklama yapmadıklarını ancak İzlandalı meslektaşlarının kendilerini bilgilendirdiğini açıkladı. Stefansson için uluslararası tutuklama emri çıkarıldığı belirtildi.