Trump'tan rahip Brunson tweeti: Ben daha casusum!

Türkiye'de tutuklu yargılanan rahip Brunson için ABD Başkanı Trump bir tweet attı. Trump, "Brunson sebepsiz yere Türkiye'de yargılanıyor ve zulme uğruyor. Ona casus diyorlar, ben ondan daha fazla casusumdur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, hem PKK hem 'FETÖ' irtibatı suçlamasıyla Türkiye'de 35 yıl hapis talebiyle yargılanan papaz Andrew Craig Brunson'a destek verdi. Brunson'la ilgili bir tweet paylaşan Trump, "Amerika'da iyi bir beyefendi ve Hrıstiyan lider olan Rahip Brunson sebepsiz yere Türkiye'de yargılanıyor ve zulme uğruyor. Ona casus diyorlar ben ondan daha fazla casusumdur. Umuyorum ki evine ve ait olduğu güzel ailesine dönmesine izin verilecek" dedi.

Brunson, pazartesi günü hakim karşısına çıkmış ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti rahibin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı, ABD'de Mehmet Hakan Atilla kararının açıklanacağı gün olan 7 Mayıs'a ertelemişti. ABD yargısı bunun üzerine Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla davasını 16 Mayıs'a ötelemişti. Atilla, Rıza Sarraf'la birlikte İran'a yönelik yaptırımları delme suçlamasıyla birlikte ABD'de yargılanıyor.

(HABER MERKEZİ)