'Turistlerden yorulan' doğa harikaları!

Dünyanın bazı yerlerinde doğal harikası alanlar ziyaretçilere kapatıldı. Çeşitli nedenlerle yaşanan bu durumun sebebi olarak 'doğanın yorulduğu' belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland'daki Maya Bay koyunun ve Filipinler'deki Boracay Adası geçen hafta bir süreliğine turistlere kapatıldı.

BBC televizyon kanalı dünyanın çeşitli bölgelerinde fazla turistten yorulan doğa harikası yerleri açıkladı. Bu mekanların arasında İtalya'nın kuzeybatı sahilindeki rengarenk evleriyle bilinen Cinque Terre'ye yer verdi. 1999'dan bu yana doğal park olan bu mekan 2012'de Avustralyalı turistlerin toprak kayması nedeniyle yaralanması sonucu bir süre kapatılmıştı. Diğer mekansa Peru'daki Machu Picchu olarak belirtiliyor.

Güney Kore'deki Jeju Adası da 2017'de 15 milyon turistin akın etmesi nedeniyle çöp yığını ve araç trafiğiyle boğuşan bir yer haline gelmiş. Yetkililer, adaya turist sayısının sınırlandırılmasını talep ediyor. Kolombiya'nın 2016'ya kadar Farc bölgesine dahil olması nedeniyle turizme kapalı olan Cano Cristales bölgesinin de korunmasına çalışılıyor. Bitkilerin suyla birleşmesiyle rengarenk görüntüler oluşturan nehrin aşırı turist ilgisi nedeniyle tahrip olabileceği belirtiliyor.