FBI Eski Başkanı: Trump başkanlığa etik açıdan uygun değil

FBI Eski Başkanı Comey, ABD Başkanı Trump’ı sert sözlerle eleştirdi. Trump’ın "etik olarak" başkanlığa uygun olmadığını savunan Comey, "mütemadiyen yalan söylediğini" ve kadınları da "et parçası" gibi gördüğünü söyledi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın eski başkanı James Comey görevine son verilmesinin ardından verdiği ilk mülakatta sert açıklamalarda bulundu. Comey ABC televizyonunda yayınlanan mülakatta, ABD Başkanı Donald Trump'ın bulunduğu göreve "ahlaki açıdan uygun olmadığını" belirtti.

Trump'ın zihinsel olarak yetersiz olduğu ya da bunama hastalığının ilk aşamalarında olduğuna yönelik söylentilere inanmadığını belirten Comey, "Tıbbi açıdan değil, etik açıdan yeterli olmadığına inanıyorum" dedi.

'YARGIYI ENGELLEDİ'

ABD Başkanı'nın "küçük ya da büyük şeyler hakkında sık sık yalan söylediğini" vurgulayan Comey, Trump'ın yargıyı engellemiş olabileceğini söyledi. Comey Trump'ın, Beyaz Saray'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'e yönelik soruşturmada dosyanın kapatılmasını isteyerek yargıyı engellemiş olabileceğine dikkat çekti.

FBI Eski Başkanı Comey, Trump'ın kadınlara yönelik davranışlarını da eleştirerek, "kadınlar hakkında konuşuyor ve onlara et parçasıymış gibi muamele ediyor" ifadelerini kullandı.

"Bizim başkanımız saygıyı temsil etmeli ve ülkemizi oluşturan değerlerin arkasında durmalı. En önemlisi de hakikat" diyen Comey, 'şu andaki başkanın bunu yapacak yeterlilikte olmadığını' ifade etti. (Kaynak: DW Türkçe)