Almanya'dan Suriye uyarısı

Almanya'dan Suriye yorumu: Saldırı yapmadan önce Batı toplumu hemfikir olmalı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Dışıişleri Bakanı Heiko Maas , Batılı müttefiklerin Suriye'ye herhangi bir saldırı düzenlemeden önce kendilerine danışılması gerektiğini söyledi. Heiko Maas, Dublin'de mevkidaşıyla gerçekleştirdiği toplantıdan sonra yaptığı açıklamada "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuvvetlerine yönelik bir saldırıdan önce bütün müttefikler birlik içinde olmalı. Aynı zamanda Rusya üzerinde baskı kurabilmek önemli ancak bunu yapmak istiyorsak Batılı ortaklar olarak fikir birliği içinde olmalıyız" dedi.

ABD başkanı Donald Trump'ın 'füzeler geliyor' açıklamasını da değerlendiren Almanya Dışişleri Bakanı, "Batı toplumlarının aynı fikirde olduğundan emin olmadan herhangi biri üstünde baskıyı arttırabileceğini düşünmek bir yanılsamadır" dedi.

MERKEL MACRON'LA GÖRÜŞTÜ

Almanya başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la görüştü. Başbakanın sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Merkel, uluslararası toplumun kimyasal silahların kullanımını engelleme becerisinin erozyona uğraması konusundaki endişesini dile getirdi.

ALMANYA ASKERİ SALDIRIYA KATILMAYACAK

Angela Merkel, Danimarka başbakanı  Lars Lokke Rasmussen'le yaptığı görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında "Almanya kimyasal silah kullanmanın kabul edilemez olduğunu göstermeisteyen batılı müttefiklerinin yanında yer alacaktır ama askeri bir saldırıya katılmayacaktır" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Merkel'le görüşmesinin ardından, "Esad'ın kimyasal silah kullandığına dair kanıtlarımız var." dedi.

ÖNCE BÜTÜN BİLGİLERİN GELMESİNİ BEKLEYECEĞİZ

Suriye'yi vurup vurmama kararını 'zamanı geldiğinde' vereceklerini  vurgulayan Macron, bu konuda henüz bir karar verilmiş olmadığını belirterek Suriye hedeflerine saldırıp saldırmama konusunda karar vermek için önce bütün bilgilerin toplanmasını bekleyeceklerini söyledi. (Reuters)