Poznihir: Rus askeri polisi birlikleri, yarından itibaren Duma'ya girecek

Korgenaral Viktor Poznihir, Rus askeri polisinin yarın, kimyasal saldırı iddiasıyla gündemde olan Duma kentine gireceğini açıkladı. Poznihir, Duma'dan alınan toprak ve enkaz örneklerinden kimyasal maddeye rastlanmadığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Korgenaral Viktor Poznihir, Rus askeri polisinin, kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen Suriye'nin Duma kentine gidecek.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Korgeneral Viktor Poznihir, "Rus askeri polisi birlikleri, güvenliği sağlamak, düzeni korumak ve ilçe sakinlerine yardım ulaştırılmasını organize etmek üzere yarından itibaren Duma'ya girecek" dedi.

Duma'da alınan toprak ve enkaz örneklerini incelediklerini söyleyen Poznihir, "Rus askeri uzmanlar ile askeri hekimler, sözde kimyasal saldırıdan bir gün sonra, 9 Nisan'da, saldırının gerçekleştiği öne sürülen bölgeye gitti. Uzmanlar, buradan toprak ve enkaz numunesi aldı. Yapılan analizde zehirli maddeye rastlanmadı" ifadelerini kullandı.

Poznihir, Doğu Guta'nın Hazrema kasabasında militanlara ait bir kimyasal silah atölyesi bulunduğunu iddia etti.

Birleşmiş Milletler ve Rusya'nın "Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi"nin Doğu Guta'ya insani yardımı sağladığını belirten Poznihir, "Bu görev kapsamında BM'ye ait 3 insani yardım konvoyunun geçişi sağlandı ve 445 ton gıda maddesi, tıbbi ürünler ile ilk yardım malzemeleri ulaştırıldı. Rus askerleri de, 518 ton gıda maddesi, sahra mutfağı, 9 bin litreden fazla şişe suyu, 8457 nevresim takımı ile 114 binden fazla kumanyayı bölge sakinlerine temin etti" dedi.