Mark Zuckerberg: Benim verilerim de şirketin eline geçti

Mark Zuckerberg, Facebook kullanıcılarına ait bilgilerinin izinsiz paylaşılması nedeniyle ifade veriyor. Sosyal medya şirketleri için yasal düzenleme gerekli olduğunu belirten Zuckerberg, kendi Facebook bilgilerinin de Cambridge Analytica şirketinin eline geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin izinsiz paylaşılması nedeniyle ABD Kongresi'ne ifade vermeye devam ediyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Mark Zuckerberg, ifadesinin ikinci gününde, sosyal medya şirketlerinin çalışma biçimlerine yönelik yönelik bir yasal düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu, ancak bunun sektörün büyümesine darbe vurabileceğini savundu.

Zuckerberg "İnternetin dünya genelinde insanların yaşamındaki önemi büyüyor ve ben bir tür yasal düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Ama bence yasal düzenlemeleri yaparken dikkatli olmalısınız. Çoğunlukla, bizimki gibi büyük, kaynaklara sahip olan şirketler bu kurallara kolayca uyum sağlayabilir. Ancak küçük, işe yeni giren şirketler için daha zor olabilir" dedi.

'KONTROLLER AÇIKTA, SAKLI DEĞİL'

Zuckerberg ayrıca, kendi kişisel Facebook verilerinin de Cambridge Analytica şirketinin eline geçtiğini belirtti.

Zuckerberg, kongre üyelerinin Facebook kullanıcılarının kendi verileri konusunda yeterince kontrole sahip olmadıkları yönündeki ifadesi üzerine, "Bir kullanıcı Facebook'ta bir şeyler paylaşmak istediğinde kontrole sahipler. Kontroller açıkta, ayarlarda bir yerlerde saklı değil, açıkta" dedi.

Mark Zuckerberg , "şirketinin Çin ya da Rusya'nın Facebook verilerini toplama faaliyetlerine rastlamadığını" da vurguladı. Zuckerberg, üçüncü taraf uygulamaların Facebook'tan ne kadar veri topladığını hesaplamanın ise "aylar süreceğini" belirtti.

Mark Zuckerberg dünkü ifadesinde sorumluluğunu kendisine ati olduğunu söylemişti. Zuckerberg, "Bu çok büyük bir hataydı, benim hatamdı özür dilerim. Facebook'u ben başlattım, ben işlettim ve burada olanlardan ben sorumluyum" demişti.

Zuckerberg'in dünkü 5 saat süren ilk ifadesi yatırımcılar tarafından olumlu karşılanmış ve şirketin hisselerinde son 2 yılın en büyük artışı görülmüştü.

Facebook kurucusu Zuckerberg: Olanlardan ben sorumluyumFacebook kurucusu Zuckerberg: Olanlardan ben sorumluyum