Sperm bankasından 'Komünist Parti'ye bağlılık' şartı

Çin'in başkenti Pekin'de bir sperm bankası tüm potansiyel sperm bağışçılarından (donör) Komünist Parti'ye bağlılık talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pekin'deki bir sperm bankası, Çin’in iktidardaki Komünist Partisi’ne sadık kalması şartı da dahil olmak üzere, bağışçılar için katı bir kriter belirledi.

Devlet tarafından işletilen Pekin Üniversitesi Üçüncü Hastanesi, WeChat isimli sosyal medya hesabındaki bir gönderide şu ilanı paylaştı: "Partinin liderliğini destekleyen ve çalışmasına sadık, iyi bir politik zihniyet sahibi, sosyalizm ve anavatan için sevgi besleyen erkeklerin katkıları aranmaktadır."

Açıklamada ayrıca, beden sağlığı ve sperm kalitesiyle ilgili tıbbi testleri geçenlere yaklaşık 872 dolara denk gelen 5 bin 500 yuan ödeneceği de belirtildi.

Açıklama daha sonra Cuma akşamı sosyal paylaşım sitesinden silindi.

Sperm bağışçılarının 20 ila 45 yaşlarında arasında olması ve herhangi bir genetik veya bulaşıcı hastalığa yakalanmamış olmaları, kilo sorunu, renk körlüğü veya saç dökülmesi sorunlarını yaşamıyor olmaları gerektiği de açıklamada yer aldı.

'KOMÜNİST PARTİ SEVGİSİ SPERMDE BAŞLAR'

Sperm bağışçılarından beklenen bir diğer özellik de "uygun siyasi kalitelere sahip olmaları." Hastanelerin bu ideolojik sadakati nasıl teyit ettikleri belirsiz.

Çin, doğum oranlarında dünyanın en düşük oranına sahip ülkelerinden biri. Ülkedeki doğum oranı, on yıllardır süren tek çocuk politikasını 2015 yılında bırakan hükümet için endişe kaynağı oldu.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'na göre ülkede 23 sperm bankası var ve çoğunda donör sıkıntısı yaşanıyor.

Sperm bankalarındaki hizmetten faydalanabilmek için baba adaylarının kısır olduklarını ve genetik bir rahatsızlıkları olduğunu kanıtlamaları gerekiyor.

Kampanya Çin'de sosyal medya kullanıcılarının da gündemindeydi. WeChat'teki kullanıcılardan biri "Komünist Parti sevgisi spermde başlar" mesajı paylaştı. (BBC TÜRKÇE)