Yunanlar internette 'seferberlik' arıyor!

Yunanistan halkı, Türkiye'yle gerilim nedeniyle seferberlik endişesine kapıldı. Askerlik ve seferberlik ile ilgili internet aramaları arttı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim derinleşiyor. Yunanistan Savunma Bakanlığı Türkiye sınırına 7 bin takviye asker gönderme kararı alırken, Türk-Yunan ilişkilerindeki yeni gerginlik Yunan toplumunun da ana gündem maddelerinden birine dönüşmüş durumda.

SEFERBERLİK İÇİN ARAMA YAPIYORLAR!

Yunan medyası, ülkedeki internet kullanıcılarının son günlerde seferberlik konusunda internette bilgi aradığını yazdı. Seferberlik telaşı nedeniyle, başta askerlik işlemleri hakkındaki bilgilendirme sistemi olmak üzere, askerlikle ilgili birçok sitede yoğunluk yaşandığı belirtildi.

Seferberlik ve askere alım işlemleri ile ilgili internette yaşanan yoğunluk, Türkiye sınırını geçen iki Yunan askerinin tutuklanmasıyla artmıştı. Bu yoğunluk kısa süre önce, Yunanistan Savunma Bakanı’nın sınır bölgelerine ve adalara takviye 7 bin asker gönderileceğini açıklamasıyla beraber, yeni bir boyut kazandı.

MEDYANIN TONU DA SERTLEŞTİ

Son gelişmelerin ardından Yunanistan’da göze çarpan bir başka gelişme de, ulusal ve yerel medya kanallarının Türkiye'yle ilgili duruşlarının yeniden sertleşmeye başlıyor olması. Yunanistan medyası uzun zamandan sonra ilk defa Türkiye için sert ifadeler kullanmaya başladı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında Dedeağaç'a kaçan sekiz askerin iade edilmemesi nedeniyle Yunanistan'la yaklaşık iki yıldır gerginlik, iki Yunan askerinin geçen ay Türkiye'de tutuklanması sonrasında tırmanmıştı.