Şengal'de, Irak ordusu ve peşmerge arasında gerginlik

Şengal'de Irak ordusu ve peşmergeler arasında gerginlik yaşandığı öne sürüldü. Irak askerlerinin, Şeyh Şerafedin Türbesi'ne girmek istediği, peşmergelerin ve Ezidilerin ise izin vermedikleri belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın Şengal (Sincar) bölgesinde, Irak ordusu ve peşmergeler arasında gerginlik yaşandığı belirtildi. Peşmerge ve Ezidilerin, Şeyh Şerafedin Türbesi'ne girmek isteyen Irak askerlerine izin vermedikleri öne sürüldü.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yayın yapan K24 televizyonunun haberine göre, Irak ordusuna bağlı birlikler Şengal'de, PKK'nin çekildiği alanlara sevk edildi.

İddiaya göre, Ezidilerin kutsal mekanı olan Şeyh Şerafedin Türbesi’ne girmek isteyen Irak askerlerine, halk ve peşmergeler izin vermedi. Ezidilerin ve peşmergelerin türbenin zincir oluşturduğu ve gerginlik çıktığı belirtildi. Irak ordusunun bölgeye büyük bir güç yığdığı ve türbeyi ele geçirmek istedikleri öne sürüldü.

Peşmerge Güçleri Sincar (Şengal) Komutanı Kasim Şeşo, Irak güçlerinin hiçbir şekilde Şeyh Şerafedin Türbesi’ne girmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Şeşo, "Kendi kendimizi savunabiliriz. Haşdi Şabi, daha önce terör örgütü IŞİD ile birlikte Ezidi halkı katleden birçok Sünni’yi Şengal’e getirmiş" ifadelerini kullandı. (DİYARBAKIR/DHA)