Donald Trump için dava izni

Maryland eyaleti yargıcı Peter Messitte, ABD Başkanı Trump'ın anayasayı ihlalden yargılanmasına izin verdi. Dava, Trump'ın yabancı ülkelerden hediye aldığı iddiasıyla başlatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılanmasına izin verildi. Yargılanma izni, Maryland'de görevli bir yargıç tarafından, anayasayı ihlal gerekçesiyle verildi.

Kararın, Trump'ın feshetmediği öne sürülen bir iş anlaşması nedeniyle verildiği belirtildi. ABD Başkanlığı döneminde maaşıyla geçinmek zorunda olan Trump, başkan sıfatını taşırken işleriyle ilgili bir anlaşma yapmakla suçlanıyor.

Maryland eyaleti bölge yargıcı Peter J. Messitte, iki başvurunun Trump'a dava açılması için yasal temeli olduğuna hükmetti. Ancak dava sadece Trump'ın Washington'daki "Trump International Hotel" ile ilişkilerinin devam ettiği iddiası üzerinden açılabilecek. Yargıç, Adalet Bakanlığı'nın dava başvurularının "Trump Organization"dan Trump'a gönderilmiş olması olası hediyelerle ilgili bölümünün reddedilmesi görüşünü kabul etti. (KAYNAK: SPUTNİK)