Rusya'dan ABD ve Avrupa ülkelerine tepki: Karşılıklılık ilkesine göre hareket edeceğiz

ABD ve AB ülkelerinin Rus diplomatları sınır dışı etme kararına, Moskova'dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov,"daha önce olduğu gibi karşılıklılık ilkesine göre hareket edilecek'' diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ve Avrupa Birliği (AB) üyesi 14 ülkenin, Rus diplomatları sınır dışı etme kararına Rusya'dan yanıt geldi. Rus senatör Vladimir Cabarov, en az 60 ABD'li diplomatın sınır dışı edileceğini söyledi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da "Karşılıklılık ilkesine göre hareket edilecek" dedi.

Eski çifte ajan Sergey Skripal’in İngiltere’de zehirlenmesinden Rusya'yı sorumlu tutan ABD ile 14 AB üyesi, Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı.

Sputnik'te yer alan habere göre, kararla ilgili konuşan Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, "ABD yönetiminin bu kararla ikili ilişkilerden geriye kalanı da yok ettiğini" söyledi. Rus senatör Vladimir Cabarov, Washington'ın bu adımına karşılık olarak, en az 60 ABD'li diplomatın sınır dışı edileceğini belirtti.

PESKOV: SUÇLAMA ASILSIZ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da karşılıklılık ilkesine göre hareket edecekleri söyledi. Peskov, "'Elbette, daha önce olduğu gibi karşılıklılık ilkesine göre hareket edilecek'' dedi.

Skripal'ın zehirlenmesinde Rusya'nın suçlanmasını eleştiren Peskov, ''Sebep olarak sözde Skripal dosyası gösteriliyor. Daha önce dile getirdik, şimdi de tekrarlıyoruz: Rusya’nın bu olayla hiçbir ilgisi yok. Bunun hatalı olduğuna inanıyoruz. Bizim görüşümüze göre sebep olarak sözde Skripal dosyasının gösterilmesi asılsız'' dedi.

Peskov, Rus diplomatların sınır dışı edilmesi içinse ''Alınan bu kararlarla ilgili oldukça üzgünüz'' ifadelerini kullandı.

Batı'da Rus diplomatlara toplu sınırdışı!Batı'da Rus diplomatlara toplu sınırdışı!