Mustafa Akıncı: Bizim reddettiğimiz bir durum yok

AB - Türkiye zirvesi öncesi bir araya gelmesi beklenen lider arasındaki görüşme henüz gerçekleşmedi. Akıncı, görüşmenin gerçekleşmemesine ilişkin "Bizim reddettiğimiz bir durum yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - AB - Türkiye zirvesine sayılı günler kala, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında henüz bir görüşme gerçekleşmedi. Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen iki liderin sosyal bir aktivite çerçevesinde bir araya gelmesi fikri hala pratiğe ise geçmedi. Kıbrıslı uzmanlar ise bu durumun federal çözüm için imkanların ve seçeneklerin hızlıca tükendiğine işaret ediyor.

Akıncı, iki liderin bir araya gelememesine ilişkin  "Bizim reddettiğimiz bir durum yok… Eğer tutumlarda bir farklılaşma olmazsa kendimizi yeniden başlamadan bitecek bir sürecin içinde bulmak istemeyiz" mesajını verdi.

ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı A. Wess Mitchell’i kabulünden hemen sonra Akıncı, Kıbrıs Rum Kesimi'ne yönelik sert mesajlar da verdi. Akıncı; "Rum tarafının ne yazık ki en temel sorunu, Kıbrıs’ı ve şimdi de denizlerini sadece kendilerine ait görmeleri, kendi egemenlik alanları olarak tanımlamaları ve bu konuları Kıbrıslı Türklerle paylaşmayı bırakınız, konuşmaya bile yanaşmamaları” ifadelerini kullandı.