IŞİD Şam'da saldırdı!

IŞİD, Suriye'nin başkenti Şam'da bir grup silahlı isyancının hükümetle anlaşarak çekildiği bölgeyi ele geçirdi. Son 24 saatte Suriye ordusu ile IŞİD arasında bu bölgede yaşanan çatışmalarda 36 Suriye askeri öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, çatışmalar Şam'ın hemen güneyindeki El Kadam bölgesinde meydana geldi. Buna göre, Suriye ordusu El Kadam'ın bir bölümünü uzun süredir kontrol eden silahlı isyancılarla geçen hafta tahliye anlaşması yaptı; bu gruplar bölgeyi orduya teslim ederek İdlib'e gitmeyi kabul etti.

Ancak bu silahlı isyancıların bölgeyi boşaltması sonrası IŞİD sahneye çıktı. El Kadam'ın küçük bölgesini kontrol eden IŞİD militanları, boşalan alana girmeye başlayan Suriye ordusuna saldırdı. 24 saat düren çatışmalarda 36 asker hayatını kaybederken, Suriye ordusunun geri çekilmek zorunda kaldığı ve IŞİD'in bu alana yerleştiği belirtildi.

El Kadam, Suriye'nin güneybatısında, Ürdün ile İsrail sınırının yakınında ve yedi yıldır devam eden iç savaşta sert çatışmaların yaşandığı Filistin mülteci kampı Yermuk'un hemen yanında bulunuyor. Bölge, Suriye ordusunun bir aydır Doğu Guta'daki isyancılara karşı operasyonlarının kapsamında yer almıyordu. IŞİD'le bölgeyi boşaltan isyanılar arasında da bir süredir kısa süreli çatışmalar yaşanıyordu. (Dış Haberler)

Etiketler IŞİD Şam Al Kadam